Arica

Arica

Comença el 21 Gener 2022 20:30

A Lluïsos d'Horta

Publicat per Lluïsos d'Horta

info@lluisoshorta.cat

93·427·73·27 / 619·10·59·27

http://www.lluisoshorta.cat

Categories: Secció de Cinema

Etiquetes: concert, #LluïsosCinema, Documental del mes

Hits: 2016


Consumeix cultura

#LluïsosCinema presenta DocsBarcelona DEL MES. El documental de gener és Arica de Lars Edman & William Johansson (2020 - 95 min. VO en castellà, suec i anglès, subtitulada en català. Producció: Suècia, Xile, Bèlgica, Noruega i Regne Unit). 

Una història d’investigació impactant sobre abocaments tòxics a Arica, Xile. Un jove docuactivista portarà una multinacional sueca als tribunals.

Preus: Socis 3 euros. No socis 4 euros. 

 Comprar entrades 
Arica

Temàtica: Política | Medi ambient

Sinopsi: Una història d’investigació impactant sobre l’abocament il·legal de residus tòxics a la ciutat xilena d’Arica. Bebès amb malformacions, càncers, avortaments no desitjats... les conseqüències van ser terribles per als habitats d’Arica, però ningú no vol assumir responsabilitats. Boliden, la multinacional sueca responsable dels fets, va amagar durant dècades el desastre. Lars Edman, un jove suec d’origen xilè, es va interessar pel cas el 2009 i la seva recerca acabarà portant la totpoderosa empresa als tribunals.

La mala fama de Boliden ve lluny. El desastre ecològic al parc natural de Doñana, que va contaminar el riu Guadiamar el 1998 i va trasbalsar la societat espanyola, es va produir per un vessament tòxic de la multinacional.

L’empresa sueca té recursos suficients per rentar la seva reputació, però l’escàndol d’Arica exigeix una reparació més profunda que una campanya de màrqueting. El govern suec pot desentendre’s de les demandes de les víctimes de l’abocament? La realitat és innegable, però el poder és capaç de tot per evitar d’assumir els costos d’indemnitzacions milionàries.

Fitxa Tècnica

DIRECCIÓ: Lars Edman i William Johansson Kalén

SO: Lars Edman Editing Göran Gester, William Johansson Kalén

MÚSICA: Per-Henrik Mäenpää

ANIMACIÓ: Johan Lindström

PRODUCCIÓ: Andreas Rocksén, William Johansson Kalén

COPRODUCCIÓ: Hanne Phlypo, Andy Jones, Ellie Smith, Karl Emil Rikardsen, José Miguel Garrido

 

Premis i Festivals

IDFA Frontlight - Festival Internacional de Cinema Documental d'Amsterdam Països Baixos, 2020

AricaDoc Xile, 2020

Festival Internacional de Cinema Documental HUMAN Noruega, 2021

Festival Internacional de Cinema Document Tempo Suècia, 2021

Seguint instruccions del Govern de la Generalitat a causa de les restriccions que s’estan imposant, com a mesura preventiva per controlar l'expansió del Coronavirus, l'aforament màxim de la sala serà de 225 persones, 70% de la capacitat del teatre.