El pròxim 1 de juny presentem al nostre teatre l'espectacle SAC DE PUCES, una adaptació del monòleg Fleabag de Phoebe Waller Bridge. Es tracta del treball de fi de carrera a l'Institut del Teatre de la nostra col·laboradora i amiga Mireia Coma.
L'hi hem fet una entrevista a la Mireia perquè ens expliqui els seus motius per escollir aquesta obra i què té d'interessant.
Com vas conèixer Lluïsos d'Horta? Quina relació tens amb l'entitat?
He conegut Lluïsos a través de companys de professió, he vingut moltes vegades de públic a veure obres, concerts i esdeveniments. El primer contacte directe que vaig tenir amb el teatre va ser fent un taller de creació per a Juvenils juntament amb la Clara Solé, de seguida em va enamorar el teatre, la seva vellesa única i el projecte social que desenvolupava Lluïsos dins del barri, i això va donar pas a diferents col·laboracions i tallers. També vaig participar l’any 2019 com a col·laboradora i cantant al concert "Inèdites" de Núria Llausí i aquest desembre com a coreògrafa amb l’espectacle “Un cop acaba la cançó”.
El treball que presentes és el treball de fi de carrera a l'Institut del Teatre i es diu SAC DE PUCES. En què consisteix el treball?
Si, el treball final consisteix a interaccionar amb els llenguatges que formen part de l'art dramàtic. Estudiar com concebre i fonamentar el procés creatiu, tant pel que fa a la metodologia de treball com a la renovació estètica i finalitzar l’etapa dels estudis demostrant la competència i autonomia en qualsevol dels àmbits de la professió, així com posar en joc la capacitat per integrar els coneixements adquirits al llarg dels estudis. Tot aquest procés recollit en una peça teatral on hi haurà música, dansa i interpretació, ja que em graduo en especialitat Teatre Musical.
Que és SAC DE PUCES? Què és el que més t'interessa de l'obra de la Phoebe Waller Bridge?
Fleabag és un text tragicòmic que parla sobre una antiheroïna de trenta anys d'aparença encantadora, propietària d'un cafè, que soterra els seus problemes a base de cinisme. És un monòleg sense xarxa ni filtres políticament correctes que passa de la comèdia més salvatge al drama. És una alenada d’aire fresc, és un text intel·ligent, impulsiu, gamberro, profund, impactant i diferent.
Quan vaig llegir per primer cop aquest text, em va sorprendre l’obsessió que tenia l’autora amb el públic i la manera de relacionar-se amb aquest. Si hi ha una cosa que he après, és el que aconsegueixes d'un públic si els fas riure. El poder de la comèdia em sorprèn: com pots connectar amb un públic i saltar a les seves boques obertes i rient i trobar el camí directe cap al seu cor. Modificar l’espectador i jugar.
Perquè què és sinó el teatre, que un joc.
Per què creus que han de venir els socis i amics de Lluïsos d'Horta a veure el teu espectacle?
Aquest monòleg presenta un nou model on alliberar els personatges femenins dels seus rols tradicionals a base de transgressió i un humor a vegades molt fosc. És un monòleg que parla sobre la pèrdua, sobre la fe, sobre l'amor, però no parla sobre pèrdua, fe i amor com estem acostumats. És un monòleg i treball interpretatiu on no hi ha trucs ni trampes, el que veureu a l’escenari estarà passant en aquell precís instant i serà efímer, perquè ho crearem junts, la complicitat i la confiança. És una experiència única.